Siirry sisältöön

Lumino screen

Kaunis ikkuna ja näkymä pilataan usein ankealla, sisätilat pimentävällä sälekaihtimella. Sen sijaan oikealla kaihdinvalinnalla ikkunoiden välissä on mahdollista nauttia valoisista tiloista, liiallisesta auringonvalosta häikäistymättä ja maisemaa peittämättä. Ikkunoiden tarkoitus ja kaunis ulkonäkö unohtuvat liian usein kun niihin hankitaan kaihtimia. Kaihtimia ollaan hankkimassa yleisimmin auringon valon liiallisen häikäisyn estämiseksi, siksipä koko tilan pimentäminen ja maiseman pilaaminen on turhan järeä keino. Suomessa kuitenkin sälekaihtimet roikkuvat ympäri vuorokauden alhaalla ikkunan välissä keräten pölyä ja siivilöimässä
maisemaa.

Tuotekehittely on lähtenyt selkeästä tarpeesta, kertoo Lumino kaihtimen kehittänyt Marko Nenonen Gardin Showroomista Lumino kaihtimen idea on hyvin yksinkertainen. Kaihdin asennetaan avattavissa ikkunamalleissa ikkunapuitteiden väliin näkymättömiin. Aiemmin ainoa vaihtoehto ikkunoiden väliin ollut vain sälekaihdin. Kun kaihdin on kerättynä rullalle ylös se ei roiku lainkaan näkymän edessä. Kaihdinta nostetaan ylös tai lasketaan alas käsikäyttöisesti alakarmiin asennetusta nauhavetimestä.

Kaihtimen kankaalla on suuri merkitys, se valitaan aina tilasta ja tarpeesta riippuen. Esimerkiksi Dimmout-kankaat pimentävät huoneen ja maitolasiefektin tekevä Pes-kangas päästää valoisuuden läpi, mutta antaa yksityisyyttä. Kankaiden läpinäkyvyyttä kuvataan prosenttiluvulla – mitä pienempi prosenttiluku, sen vähemmän kankaasta näkyy maisemaa läpi. Kangasvaihtoehtoja eri läpinäkyvyysasteilla on lukemattomia, oikea valinta tehdään ilmansuunnan tai asiakkaan tarpeiden mukaan. Gardinin kangasvalikoimissa on myös Trevira -kankaita, joilla on ääntä eristäviä ominaisuuksia.

LUMINOKAIHDIN IKKUNAN VÄLIIN

Lumino kaihdin voidaan asentaa nykyaikaiseen MSE- ikkunaan lasien väliin , jossa karmin syvyys on vähintään 130 mm, muita rajoitteita ei ole.

Ero perinteiseen sälekaihtimeen verrattuna:
Ei sälenippuja ylövedetyssä luminossa
Selkeä yhtenäinen efekti ikkunoiden välissä
Ei pölyä kerääviä vaakapintoja
Siisti käyttömekanismi ei isoja reikiä puiteisiin
Tuottaa luonnollista valoa käytössä
Poistaa häikäisyn ja kuumuden ilman pimennystä
Antaa näkösuojaa
Lapsiturvallinen
Vaihtoehtoehto Säleverholle ikkunoiden väliseen tilaan

Tule tutustumaan Gardin Showroomiin ja inspiroidu!